4.2.2016

Tekijänoikeuksista asiaa!

Hei,

nyt olemme Millin kanssa enemmän tutustuneet tekijänoikeuslakiin.
Vaikka kuva, maalaus vaihtaa omistajaa tekijänoikeus on aina tekijällä. Ja se tulee huomoida kun kuvaa jakaa eteenpäin, eli postaa omalla sivullaan, josta sen voi nähdä, kopioida monet muutkin tahot. Sillä siellä omalla blogisivulla se leviää kulovalkean lailla eteenpäin. Googlen omiin hakukoneisiin ym. Ja näin tekijänoikeus ei ole hallinnassa.
Jos teoksen tekijä antaa luvan esitellä maalaustaan silloin lupa esittelyyn on saatu.


Sama koskee esille laittoa faceen, www sivulle tms. Ne eivät ole yksityisiä sivuja. Vaan näkyvät kaikille ja ovat näin vapaasti otettavissa, kopioitavissa jne.


Me toivomme että nämä ohjeet helpottavat teosten esille laittoa. Ja mielestäni selkein ohje on ettei niitä laita ollenkaan esille vaikka ne kivoja ja kauniita olisikin esittää muillekin. On hankalaa myös sanoa ettet laita kun toinen kysyy. Jos toimimme kaikki yhtenäisesti silloin ei tule muille paineita ja saamme keskittyä näin itse taiteen tekemiseen ei näihin sääntöihin. Mutta meidän on nämä lait huomioitava.

Eli omia teoksiaan saa esitellä miten ja missä haluaa mutta ei muiden teoksia. Ja sama koskee aina kun esittelet mitä tahansa kuvaa omassa blogissasi. Suomen tekijänoikeus on erilainen kuin esm. USAn ja Saksa vasta tarkka onkin.

Toivon hauskuutta taiteiluun ja iloa, mutta nyt nämä säännöt on otettava vakavasti ettemme saa ongelmia näiden takia.

Lukekaa oikealla ylhäällä Sivut sivupalkista tarkemmin " tekijänoikeus" asiaa.